• Novinky

        • CHEMICKÁ  OLYMPIÁDA
          • CHEMICKÁ OLYMPIÁDA

          • V piatok 11. februára sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Chemickej olympiády v kategórii D. Zúčastnili sa ho piati žiaci, z TERCIE a KVARTY.  Všetci boli úspešní riešitelia.

            1. miesto: Nikola Šablatúrová (KVA)

            2. miesto: Laura Piecková (KVA)

            3. miesto: Júlia Kakačková (KVA)

            Všetkým účastníkom blahoželáme a prajeme veľa šťastia v okresnom kole.

        • Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku
          • Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Naša škola je pyšná na svojich študentov.

            Potvrdzuje to aj ďalšia úspešná reprezentácia a účasť Tatiany BAKAĽOVEJ z 3.A na krajskom kole olympiády v nemeckom jazyku.

            Súťaž sa konala 16. februára 2022, kde Tatiana získala v kategórii 2B výborné 5. miesto a stala sa úspešnou riešiteľkou.

            Táni srdečne gratulujeme a želáme ešte veľa študijných aj osobných úspechov.

        • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA – OKRESNÉ KOLO
          • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA – OKRESNÉ KOLO

          • Dňa 9. februára 2022 sa žiaci prímy Ján Ohradzanský a Adrián Kusý, sekundy Marek Samuel Šimek a kvarty Júlia Kakačková a Tomáš Kytas zúčastnili okresného kola Dejepisnej olympiády, kde boli všetci úspešnými riešiteľmi. Vo svojich kategóriách získali2. miesto Adrián Kusý, 3. miesto Ján Ohradzanský a Marek Samuel Šimek. Všetkým srdečne gratulujeme a prajeme ešte veľa chuti a nadšenia na ceste za poznávaním histórie.

             

          • Krajské kolo olympiády vo francúzskom jazyku

          • Dňa 15.2.2022 sa uskutočnilo krajské kolo olympiády vo francúzskom jazyku.

            Našu školu reprezentovali traja žiaci, ktorí obstáli v konkurencii 32 žiakov z nášho regiónu a dosiahli skvelé výsledky.

            V kategórii 1B získal Lukáš Šuda (Kvarta) prvé miesto a postúpil na celoslovenské kolo.

            V kategórii 2A získala druhé miesto Klára Kušnírová (II.A) a štvrté miesto v kategórii 2B získal Martin Horský (Oktáva).

            Všetkým trom úspešným riešiteľom blahoželáme a Lukášovi držíme palce v celoslovenskom kole

        • 21. február – Medzinárodný deň materinského jazyka
          • 21. február – Medzinárodný deň materinského jazyka

          • Milí kolegovia, milí žiaci,

            dnešný deň je vyhlásený za Medzinárodný deň materinského jazyka. Impulzom na vyhlásenie Medzinárodného dňa materinského jazyka bolo zachovanie pamiatky na hrdinstvo bengálskych študentov, ktorí 21. februára 1952 demonštrovali v Dháke  zauznanie svojho materinského jazyka bengálčiny ako druhého oficiálneho jazyka vtedajšieho Pakistanu. Počas demonštrácie ich zastrelila polícia.

            Materinský jazyk je pre každého z nás jedinečný a výnimočný, pretože každému sa ním od narodenia vtláča pečať zaisťujúca osobitné videnie vecí. To v nás zostáva zakódované natrvalo a nezmení sa ani po tom, ako sa naučíme ďalšie cudzie jazyky.

            Práve deň, akým je Medzinárodný deň materinského jazyka, je vhodnou príležitosťou pripomenúť si, že zásluhou svätých Cyrila a Metoda, Antona Bernoláka, Ľudovíta Štúra a ďalších má slovenský jazyk kodifikovanú podobu a denne ho používame ako štátny jazyk.

            Aj v našej škole si pripomenieme tento sviatok. Pri tejto príležitosti sme si pre vás pripravili pár otázok, v ktorých sme sa snažili ukázať rôznorodosť nášho materinského jazyka. Odkaz na kvíz dostanete ako správu v EduPage, budeme veľmi radi, ak sa zapojíte.

            Učitelia SJL

          • Krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • V utorok 8. februára sa uskutočnilo krajské kolo OAJ, v ktorom našu školu reprezentovali Tomáš Matis z triedy V.A a Desiree Julia Ault z triedy II.A. Obaja skončili ako úspešní riešitelia, Tomáš v kategórii 2C1 na štvrtom mieste a Desiree sa umiestnila v kategórii 2C2 na prvom mieste a postupuje do celoslovenského kola. Blahoželáme a prajeme veľa šťastia v celoslovenskom kole.

          • VIDEOKONFERENCIA S GRÉCKOM

          • Dňa 1. februára 2022 sa na našej škole uskutočnilo zaujímavé podujatie, ktoré našich žiakov 2.B a 
            2.C triedy na chvíľu, aj keď len virtuálne, prenieslo do ďalekého Grécka. Po minuloročnej návšteve nášho p. riaditeľa P. Streža v Ioaninne, spriatelenom gréckom meste Dolného Kubína, dostali naši žiaci ponuku od p. veľvyslankyne SR v Aténach Ivety Hricovej bližšie spoznať významného gréckeho sochára, architekta a maliara GeorgaZongolopoula. Jeho celoživotné dielo a nadáciu, ktorú na konci svojho života založil v Aténach,nám predstavil jeho synovec p. NicosTheodoridis. Prednáška bola veľmi pútavá a v jej závere sa aj naši žiaci pochválili výtvarnou tvorbou, ktorú na hodinách Umenia a kultúry realizujú. Veľkou motiváciou pre našich mladých umelcov je ponuka z veľvyslanectva pre víťaza umeleckej súťaže, ktorú vyhlásila p. veľvyslankyňa: návšteva nadácie G. Zongolopoulosa, ktorá sídli priamo v jeho ateliéri v Aténach. Veľmi nás teší, že naša škola na základe podnetu Veľvyslanectva SR v Aténach takouto príjemnou aktivitou naštartovala spoluprácu s nadáciou, ktorá podporuje vzťah mladých ľudí k umeniu.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje