• Novinky

          • Jazyková kaviareň

          • Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov sa 26.9. zmenila učebňa francúzskeho jazyka na jazykovú kaviareň, kde si mohli naši žiaci pri čaji a sladkej dobrote počas hodín cudzieho jazyka v príjemnej atmosfére precvičiť svoje jazykové schopnosti v rôznych cudzích jazykoch. V ten deň sa tu mluvilo, speakovalo, parlovalo, sprechovalo i govorilo, pričom sa tento jazykový Babylon sa niesol v duchu pohody a porozumenia, čo je zároveň hlavnou myšlienkou tohto celoeurópskeho podujatia.

            Deň jazykov

          • Deň jazykov 2022

          • Každoročne sa 26. septembra oslavuje "European Day of Languages" v celej Európe. Prvýkrát bol tento deň  organizovaný v roku 2001, kedy sa zapojilo milióny ľudí zo 45 krajín. Prostredníctvom rôznych aktivít sa "oslavuje" jazyková rozmanitosť v Európe a propaguje sa učenie ďalších jazykov. 

            Na našej škole tento týždeň prebiehajú rôzne zaujímavé aktivity na hodinách AJ, NJ, FJ a RJ. Žiaci sa zapájajú do rôznych kvízov a vyrábajú plagáty.

          • JAZYKOVÝ KVET

          • "JAZYKOVÝ KVET"

            Jazykovo-umelecká súťaž  v prednese alebo dramatizácii v cudzích jazykoch
            a slovenčine pre cudzincov. Prednášať môžeš poéziu či prózu podľa vlastného výberu alebo aj vlastnú tvorbu.

            „KVET ŤUKNI“

            Je tu príležitosť aj pre tých z vás, ktorí radi píšu poviedky v slovenskom alebo cudzom jazyku.

            „FILMÁRIKOVIA“

            Chcel by si vytvoriť krátke vystúpenie spracované formou filmu s jedným alebo viacerými vystupujúcimi v jazykoch SJ, AJ, RJ, ŠJ v rozsahu 5 – 30 minút?

                                                                                                    

            Ak máš záujem, kontaktuj Mgr. Oľgu Dudášovú a dozvieš sa viac. (kabinet ANJ na prízemí)

            Termín: do konca septembra

        • Obnovte si platnosť ISIC preukazu v dvoch krokoch
          • Obnovte si platnosť ISIC preukazu v dvoch krokoch

          •  

            ​​​​​Milí študenti!

            Aby ste mohli aj v ďalšom školskom roku využívať svoj Preukaz žiaka ISIC/EURO<26 na všetky zľavy a výhody doma a v zahraničí, je potrebné predĺžiť jeho platnosť.

            Obnovte si platnosť preukazu v dvoch krokoch:

            1. Zakúpte si známku ISIC v hodnote 10€ už počas prvých školských dní. Úhradu urobte priamo na našej škole a to v kabinete NEJ u p. Bielikovej. Spolu s ISIC známkou bude na vás čakať aj kupónová knižka s extra zľavovými kupónmi. Kupóny si môžete prezrieť tu.

            Alebo si ISIC známku objednajte cez e-shop https://www.objednaj-preukaz.sk/produkt/znamka-isiceuro/ s možnosťou doručenia na školu (doručenie je zdarma) alebo na adresu domov (kuriérsky poplatok je 3€).

            2. Ak chcete využívať preukaz ako dopravnú kartu v MHD, SAD a ZSSK, obnovíte si platnosť uhradením poplatoku 3,60€ a priložením preukazu k stredoškolskému terminálu. Terminál a bližšie info u p. Bielikovej.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje