• Novinky

          • 2. kolo prijímacieho konania v školskom roku 2023/2024

          • Z dôvodu voľných miest vyhlasuje riaditeľ Gymnázia P.O.Hviezdoslava v študijnom odbore 7902J00 gymnázium 2.kolo prijímacích skúšok.

            V druhom kole prijímacieho konania môže škola prijať: 
            štvorročné štúdium - 5 žiakov 

            Termín prijímacieho konania je 20. jún 2023

             

            Prihláška môže byť doručená elektronicky (cez EduPage), poštou alebo osobne do 14. júna 2023


            Záujemcom o štúdium bude poslaná pozvánka na prijímacie pohovory.

            Výsledky budú zverejnené na webovej stránke a Rozhodnutie o prijatí zaslané uchádzačom v deň konania prijímacej skúšky

            Kritériá pre prijímacie konanie v ďalšom termíne sú rovnaké ako pre prijímacie skúšky v májovom termíne.

            Bližšie informácie na tel.čísle: 043/5864785 alebo mailom: skola@gympoh.edu.sk

          • Športový deň na našej škole

          • Je už tradíciou, že v poslednom maturitnom týždni organizujeme na našom gymnáziu športový deň. Dohrávajú sa športové súťaže, ktoré prebiehajú od začiatku školského roka, a je to aj symbolická rozlúčka s maturantmi.

            V stredu 10. mája si tak v športovej hale zmerali sily 4 najlepšie tímy zo školskej florbalovej ligy, ktorí bojovali o celkového víťaza. Tímy mali netypické názvy: No Name, NohomoFanatic, Richleribi a Železo-miesiči.

            V prvom zápase o bronz sa stretli: Richleribi – Železo-miesiči. Richleribi si svoj zápas postrážili a tešili sa z 3. miesta.

            Finálový zápas bol nabitý vynikajúcimi florbalistami, ktorí dosiahli skvelý výsledok na MSR, preto zápas sľuboval napínavý duel. Hráči No Name si nakoniec poradili s chalanmi NohomoFanatic 5 : 3 a stali sa tak majstrami školskej florbalovej extraligy. Gratulujem.

            Všetky tímy, ktoré sa dostali do finálových bojov, si odniesli zo sebou diplomy, poháre a sladké prekvapenie pre každého. Pre najlepšieho strelca, Petra Sedlára, bol pripravený pohár, sladkosti a darčeková poukážka v hodnote 20 eur na nákup športových potrieb. Vidím, že o florbal je stále veľký záujem a že naša škola napreduje míľovými krokmi vpred. Paráda. Už teraz sa teším sa na ďalší ročník.

            Všetci, ktorí ste chodili na ligu, ste víťazi, už len tým, že robíte niečo pre seba a svoje telo a nesedíte doma za mobilmi či počítačmi.

            Po odohratí a vyhodnotení florbalovej ligy nastal čas na volejbalové derby medzi študentmi a učiteľmi. Maturanti tento rok dali dokopy 2 tímy, s ktorými učitelia odohrali po 1 sete. Bolo vidno, že študenti mali dobrú prípravu na hodinách TV a tento rok si dokázali poradiť s ich mentormi.

            Všetkým ďakujem za krásne športové výkony a prajem vám, nech napredujete v športových výkonoch.

          • Odkaz maturantov pre budúcich prvákov - učte sa francúzštinu!

          • Kým sa francúzštinári z maturitného ročníka s nami rozlúčili a odišli na akademický týždeň, aby sa pripravili na maturitné skúšky, ktoré ich čakajú, stihli dokončiť svoju poslednú projektovú prácu z francúzštiny - motivačné video o výhodách učenia sa francúzskeho jazyka na našej škole. Nechajte sa teda nimi inšpirovať  ... au revoir!

          • Majstrovstvá slovenska v bedmintone žiačok SŠ 3 miesto

          • V dňoch od 9.5. do 10.5. sa v Trenčíne konali školské Majstrovstvá SR v bedmintone chlapčenských a dievčenských družstiev stredných škôl.Turnaja sa zúčastnili víťazi všetkých krajov Slovenska, jedno stretnutie predstavovalo dva zápasy v dvojhre a jeden zápas v štvorhre.

            Výsledky:dievčatá SŠ (Julka Ďurmeková (III.B), Janka Ďurmeková  (I.B)) - 3. miesto

            Sestrám patrí srdečná vďaka, ďakujeme rodičom a takisto aj bedmintonovému klubu a trénerom: Aničke a Jožkovi  Vešeléyiovcom.

          • Absolventi nemeckej digitálnej univerzity

          • Niekoľko žiakov tercie a kvinty si včera prebralo certifikáty o absolvovaní nemeckej digitálnej univerzity na pôde Goethe inštitútu v Bratislave priamo z rúk vedúcej jazykového oddelenia p.Ivety Sládekovej Ondrejkovej. Mária Kováčiková (TER) dosiahla najvyšší možný titul - Professorin. Srdečne blahoželáme.

          • Basketbalisti bojovali o postup na krajské kolo

          •  

                            V netradičnej basketbalovej disciplíne 3 na 3 sa na našej škole v utorok 18. apríla konala kvalifikácia na krajské kolo. Stretli sa tu víťazi okresných kôl, ktorí medzi sebou bojovali o postup. Našimi súpermi boli chalani z Tvrdošína a z Rabče. V prvom zápase sme nastúpili proti Mútnemu a zápas mal vyrovnaný priebeh, ale pevnejšie nervy ukázal náš tím a tešil sa z víťazstva 11 : 9. V druhom zápase z chalanov opadla nervozita a s chuťou si tam zahrali, čo sa pretavilo do výsledku 16 : 6. Stali sa tak víťazmi kvalifikácie a predstavia sa v krajskom kole, ktoré sa bude opäť konať na našej škole 18. mája. Víťaz postupuje na Majstrovstvá Slovenska, pevne veríme, že to môžeme byť práve my.

          • CHEMICKÁ OLYMPIÁDA

          • Po úspešnom absolvovaní školského kola chemickej olympiády v kategórii D obaja úspešní riešitelia z triedy kvarta - Ivana Pukajová a Niko Staš - postúpili do okresného kola.

            V okresnom kole obsadili krásne miesta: Niko 1. miesto, Ivana 4. miesto.

            Niko postúpil do krajského kola a umiestnil sa na 3. mieste.

            Srdečne blahoželáme a veríme, že o rok budú pokračovať vo vyšších kategóriách.

          • Vyhlásenie víťazov umeleckej súťaže

          • 3. 5. 2023 sa na našej škole uskutočnilo vyhlásenie víťazov umeleckej súťaže „Harmónia a odlišnosti“.

            Už po druhý krát sa našim žiakom podarilo vďaka Slovenskému veľvyslanectvu v Grécku zapojiť do veľmi zaujímavej aktivity. V priebehu niekoľkých pár predošlých týždňov vytvárali umelecké diela na tému landartu a junkartu, inšpirovaných tvorbou gréckeho umelca G. Zongolopoulosa, s nadáciou ktorej sa zoznámili počas  medzinárodnej videokonferencie konanej dňa 20. marca 2023.

            Do súťaže sa zapojili žiaci prvých ročníkov a triedy kvinty. Spolu bolo hodnotených 56 prác, ktoré bojovali o priazeň 10 porotcov. Troch z veľvyslanectva SR v Aténach v  Grécku, troch z Oravskej galérie v Dolnom Kubíne a štyroch z Gymnázia POH.

            Víťazstvo a pobyt v Grécku si vybojovali: žiačka Bronislava Lašticová z triedy 1.B, ktorá sa umiestnila so svojim dielom „Transformácia krásy“ na 1. mieste, žiačka Šarlota Štriflerová z triedy kvinta s dielom „Uhol pohľadu“ na 2. mieste a žiačka Stela Laurinčíková z triedy 1.A s dielom „Čaro vnútra“ na 3. mieste.

            Dievčatám srdečne gratulujeme a prajeme im šťastnú cestu za umením, históriou a milými ľuďmi do Grécka.

          • Florbaloví medailisti

          •  

            Florbalová súťaž mala svoje vyvrcholenie na Majstrovstvách Slovenska v Trenčíne 2. a 3. mája, kde sa stretlo 8 najlepších tímov zo Slovenska. Našu školu reprezentovali: Jaroslav Bukový, Peter Bosák, Matej Grega, Tomáš Hutira, Jonatán Jokel, Patrik Kubačka, Branko Mahút, Adam Mikula, Lukáš Obrcian, Michal Prádel, Tomáš Straka a Štefan Škuta.

            V prvý hrací deň nás čakali 3 zápasy v skupine a bojovalo sa o čo najlepšiu východiskovú pozíciu vo vyraďovacej časti. V prvých 2 zápasoch sme si poradili najprv s Bardejovom 4 : 2, potom s Topoľčanmi 4 : 1 a v tesnom zápase sme nestačili na Bratislavu 2 : 3. Ostalo nám v skupine 2. miesto.

            Druhý hrací deň sme vo štvrťfinále nastúpili proti Breznu a skvelým výkonom (6 : 3) sme si vybojovali miesto v top 4.

            Semifinále už bola iná káva, tam nás čakali Košice, tvorené niekoľkými slovenskými reprezentantmi, ale ani tých sme sa nezľakli a hrali sme s nimi otvorenú a vyrovnanú partiu. Z víťazstva 4 : 1 a postupu do finále sa ale tešili Košičania. Museli sme sa sústrediť na zápas o bronz.

            V poslednom zápase sme chceli skoncentrovať všetky sily a sústrediť sa na odvetu s Bratislavou. Veru bolo o čo hrať – v hre boli bronzové medaily. Chalani už mali dosť v nohách (hrali 8), mali sme početnú maródku na striedačke, ale museli ísť cez bolesť a poriadne zamakať. Bolo vidno, že máme skvelých skúsených hráčov, výborný kolektív, a tak sa dostavila zaslúžená odmena. 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska je obrovský úspech nielen pre našu školu, ale aj pre vás. Musím vám zložiť poklonu za to, čo ste predvádzali na ihrisku, za obetavosť, bojovnosť a odhodlanie niečo dokázať. Tučnými písmenami sa zapíšete do dejín našej školy. Fantastické, ďakujeme ešte raz! 

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje