• Novinky

          • eTwinning: Online stretnutie študentov

          • V pondelok 28. marca sa žiaci KVINTY stretli so svojimi partnermi projektu "Writing Traditional Postcards". Stretnutie malo tri fázy. V prvej fáze sa účastníci "predstavili" pomocou nástroja "sli.do" a následne ytvorili sme tri slovné mraky, ktoré zobrazujú zúčastnené krajiny, krstné mená a vek účastníkov. V druhej fáze každý z partnerov odpovedal na otázky, ktoré im napísali žiaci inej školy vopred. Nástroj "wordwall" nám poslúžil na určovanie poradia prezentujúcej školy. V tretej fáze sme si zmerali sily v kvíze pomocou nástroja "nearpod". Na prvom a druhom mieste sa umiestnili žiačky našej školy.

          • Vaše 2% dane

          • Vážení rodičia, firmy, bývalí študenti, priatelia a zamestnanci školy

            Obraciame sa na Vás s prosbou darovať 2 % z Vašich daní, nakoľko ide o daň, ktorú ste inak povinní odviesť do štátneho rozpočtu. Prosíme Vás, aby ste sa nenechali odradiť tým, že Vaše 2 % nestoja za reč , keďže každý cent pomôže k naplneniu účelu nášho združenia.

            Za  poukázané prostriedky Vám ďakujeme.

                                                                                                                        RNDr. Peter Strežo

                                                                                                                            riaditeľ školy

          • Deň frankofónie

          • Dňa 21.3.2022 oslávili naši študenti učiaci sa francúzsky jazyk Deň frankofónie, ktorý sa oslavuje po celom svete s cieľom spojiť všetkých ľudí, ktorí hovoria po francúzsky a ktorí majú radi Francúzsko a francúzsku kultúru.

            Podujatie sme pripravili v spolupráci s Oravskou knižnicou A. Habovštiaka v Dolnom Kubíne, kde žiaci strávili príjemné frankofónne dopoludnie.

            Po úspešnom vyriešení kvízu získali piati žiaci titul "Kubínsky frankofil" a ďalší piati žiaci boli ocenení za najlepšiu esej o francúzskej kultúre. Naši francúzštinári si spoločne prečítali pripravené úryvky z kníh o Francúzsku a pochutnali si na tradičných croissantoch a makronkách.

            Vive la francophonie!

          • Jazyková skúška GZ B1

          • Ďalšie žiačky nášho gymnázia úspešne vykonali na Goethe-Inštitúte v Bratislave jazykovú skúšku Goethe-Zertifikat na úrovni B1. Blahoželáme!

            E.Kurtíková, M.Valtová, K.Siváková, M.Dibdiaková

          • Majstrovstvá Oravy v klasických šípkach

          • Tento víkend sa bojovalo o titul majstra Oravy v klasických šípkach v Oravskom Veselom. Šípkarský projekt (ktorý sme urobili v roku 2020) priniesol svoje prvé ovocie. Turnaja sa zúčastnili aj 4 študenti našej školy – Jakub Škuta, Štefan Škuta, Matúš Lakoštík a Michal Kováčik. Niektorým sa darilo viac, iným zase menej. Martin Lakoštík a Michal Kováčik skončili hneď vo svojich skupinách, kde sa im nedarilo podľa svojich predstáv. Nevadí, svoju silu môžu ukázať zase o rok. Bratia Škutovci ukázali pevnejšiu ruku a ešte pevnejšie nervy. Jakubovi sa podarilo dostať na stupne víťazov a skončil na krásnom 3. mieste. Starší z dvojice, Štefan, ten vystúpal na najvyšší stupeň a stal sa tak majstrom Oravy. Mohol sa tak prvýkrát vo svojej šípkarskej kariére tešiť z celkového prvenstva. Verím, že ho toto víťazstvo „nakopne“ a bude pokračovať v kvalitných výkonoch aj naďalej.  Všetkým zúčastneným ďakujem za peknú reprezentáciu nielen seba, ale aj našej školy a želám veľa športových úspechov.

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje